Yoga - meditatie in beweging

Yoga - meditatie in beweging

Yoga gaat over verbinding tussen adem en beweging... 

Vinyasa & Stura Yoga Studio PTmonique
Vinyasa & Stura Yoga Studio PTmonique

Vinyasa Yoga Basic Flow

Yoga gaat over verbinding tussen adem en beweging. Houdingen lopen vloeiend in elkaar over. We noemen het ook wel meditatie in beweging.

Ook ideaal voor beginners, waarbij lichaam en geest gestimuleerd worden. Dynamische oefeningen waarbij we de weerstand opzoeken in body en mind en afsluiten met een relax moment in Savasana.

Savasana is een eenvoudige houding in volledige ontspanning, liggend op de rug. Deze asana (houding) is bedoeld om het lichaam en de geest te ontspannen.

Tijdens de yoga wordt tijd besteed aan meditatie. 

Flow with me!


Stura Yoga

Stura is een woord uit het sanskriet dat 'zwaar' en 'gewicht' betekent.
 Yoga met gewichten dus! Een programma ontwikkeld door Monique. Monique is Personal Trainer, heeft een eigen studio en is sinds begin jaren '90 al gespecialiseerd in krachttraining. Ze heeft yoga en kracht gecombineert tot een speciaal programma, 'Stura Yoga' genaamd. Een uitdagende Yoga practice met de perfectie combinatie van kracht en ontspanning.

Stura Yoga is ideaal voor spier- en krachtopbouw, spierconditie, vetverbranding, lenigheid en verbinding tussen adem en beweging wat zorgt voor een relaxte mind! Het programma wordt afgesloten met Savasana. Savasana is een eenvoudige houding in volledige ontspanning, liggend op de rug. Deze asana (houding) bedoeld is om het lichaam en de geest te ontspannen. Stura Yoga is geschikt voor beginners en gevorderden.


Yoga - Studio PTmonique
Yoga - Studio PTmonique

Yin Yoga, in tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga, richt Yin yoga zich niet op het versterken van de spieren maar juist op het ontspannen hiervan. Hierdoor bereiken we het bindweefsel, gelegen in de de diepere laag van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel. Yin yoga poses worden tussen de 3 en 5 minuten lang vastgehouden. 


Yoga wordt regelmatig tijdens personal training sessies ingezet, als onderdeel van de trainingen.

We ontvangen u graag in onze sfeervolle studio.

Namasté