Studio PTmonique Personal Training

Clean Supplements

Clean Supplements

Feel Good, Look Good & Be(come) Healthy

Clean Supplements, sport- en gezondheidsproducten.

Hoog gedoseerde vitaminen en mineralen, in de zuiverste vorm voor het behalen en behouden van optimaal resultaat, exclusief verkrijgbaar bij Studio PTmonique.

Kies voor kwaliteit als het om je gezondheid gaat!
Producten zijn verkrijgbaar in onze webshop

Supplementen zijn ter ondersteuning bij een gezond voedingspatroon. 
Het is verstandig om een zorgverlener te raadplegen, voordat je supplementen neemt,
vooral als je medicijnen gebruikt.


Amino X aminozuren complex

Stimuleert de groei van spiermassa en activeert herstel na je training en je energieniveau. Ondersteunt de aanmaak van onze rode bloedlichaampjes en zuurstoftransport. Aminozurencomplex met organisch ijzer.

Een aminozurencomplex is een voedingssupplement dat een combinatie van verschillende aminozuren bevat. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in tal van lichaamsfuncties.

Aminozuren zijn organische verbindingen die samen eiwitten vormen. Er zijn in totaal 20 verschillende aminozuren die in verschillende combinaties en volgordes worden gerangschikt om verschillende eiwitten te creëren.

Aminozuren kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: essentiële en niet-essentiële. Essentiële aminozuren moeten via voeding worden verkregen omdat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken, terwijl niet-essentiële aminozuren door het lichaam zelf kunnen worden gesynthetiseerd.

Aminozuren zijn betrokken bij tal van processen, waaronder de opbouw en reparatie van weefsels, de productie van enzymen en hormonen, het behoud van het immuunsysteem en meer.

Mensen nemen vaak aminozurencomplexen als voedingssupplement om verschillende redenen, waaronder spieropbouw en -herstel, verbetering van de atletische prestaties, het stimuleren van het immuunsysteem en ondersteuning van algemeen welzijn.


BCAA Rebuild Strength

BCAA staat voor Branched-Chain Amino Acids, wat vertaald "vertakte keten aminozuren" betekent. BCAA's zijn een groep van drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine.

Aminozuren de bouwstenen van eiwitten. BCAA's maken een specifieke groep uit vanwege hun unieke chemische structuur.

BCAA's behoren tot de essentiële aminozuren, wat betekent dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en ze dus uit voeding moeten worden verkregen.

BCAA's hebben een speciale relevantie voor spierweefsel. Ze worden snel opgenomen in de bloedbaan en kunnen als brandstof worden gebruikt tijdens inspanning. Leucine speelt een bijzonder belangrijke rol bij het stimuleren van eiwitsynthese, wat belangrijk is voor spieropbouw en herstel.

BCAA-supplementen worden vaak gebruikt door mensen die aan sport en fitness doen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van spierafbraak tijdens intensieve training en kunnen het herstel na de training bevorderen.

Sommige onderzoeken suggereren dat BCAA's vermoeidheid tijdens inspanning kunnen verminderen door de productie van tryptofaan (een aminozuur dat betrokken is bij de aanmaak van serotonine) te beïnvloeden.


Collageen

Is een voedingssupplementen die collageen bevatten, een eiwit dat een cruciale rol speelt bij het behoud van de gezondheid en structuur van verschillende weefsels in het lichaam, waaronder de huid, botten, pezen en ligamenten.

Collageen staat bekend om zijn potentiële voordelen voor het bevorderen van de elasticiteit van de huid, de gezondheid van de gewrichten en zelfs de sterkte van haar en nagels.

CMZ Support

Een sterke combinatie van calcium, magnesium en zink voor het behoud van sterke botten en tanden.
Magnesium is goed voor de spieren en speelt een belangrijk rol in het functioneren van de zenuwen. Zink helpt bij geestelijke druk en inspanning.

Calcium, magnesium en zink zijn drie belangrijke mineralen die een rol spelen in verschillende lichaamsfuncties.

Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden. Het helpt ook bij spiercontracties, bloedstolling en zenuwtransmissie.

Magnesium is betrokken bij honderden enzymatische reacties in het lichaam. Het speelt een rol in spier- en zenuwfunctie, energieproductie en bot-gezondheid.

Zink is nodig voor de immuunfunctie, DNA-synthese, wondgenezing en het goed functioneren van vele enzymen in het lichaam.

Calcium, magnesium en zink worden vaak gecombineerd in één supplement omdat ze synergetisch werken en complementair zijn in termen van hun functies in het lichaam.

Deze combinatie van mineralen kan bijdragen aan bot-gezondheid, spierfunctie en immuunondersteuning. Sommige mensen nemen ze om tekorten te voorkomen, vooral als hun voedingsprogramma ontoereikend is.


Enzymen

Stimuleert het spijsverteringsproces. Vegetarische capsule. Het multi-enzymen complex bevat een breed werkend complex van speciale enzymen (gmo vrij): Protease, Amylase, Lactase, Lipase en Cellulase.

Deze enzymen worden niet afgebroken door maagsap voor een optimale werking. Voor optimale werking is Betaine hcl, Papaya en Ananas extract toegevoegd. In tegenstelling tot veel van dergelijke producten zijn de ingrediënten van Enzymes van plantaardige oorsprong en zodoende is het product geschikt voor vegetariërs.

Spijsverteringsenzymen zijn een specifieke groep enzymen die betrokken zijn bij het afbreken van voedsel tijdens het spijsverteringsproces. Ze helpen bij het verteren van voedingsstoffen zodat ze door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Er zijn verschillende soorten spijsverteringsenzymen, elk gespecialiseerd in het afbreken van specifieke voedingsstoffen. Enkele belangrijke soorten zijn proteasen (breken eiwitten af), lipasen (breken vetten af) en amylasen (breken koolhydraten af).

Spijsverteringsenzymen worden voornamelijk geproduceerd door de alvleesklier en in mindere mate door de maag, dunne darm en speekselklieren.

Deze enzymen helpen het voedsel af te breken tot kleinere moleculen, zoals aminozuren, vetzuren en glucose, die gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Spijsverteringsenzymen zijn essentieel voor een goede opname van voedingsstoffen. Als ze niet voldoende aanwezig zijn of niet goed werken, kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen en voedingsstoffen-tekorten.

Voor sommige mensen met spijsverteringsproblemen, zoals lactose-intolerantie of pancreas-insufficiëntie, kunnen spijsverteringsenzymen-supplementen nuttig zijn om de vertering te verbeteren.


Glucosamine

Glucosamine is méér dan glucosamine en chondroïtine alleen. Deze uitgebreide formule biedt vele nuttige extra's. Zoals mangaan, dat goed is voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten. De vitamines D en K ondersteunen de botten.

Glucosamine is een natuurlijk voorkomend aminosuiker dat betrokken is bij de opbouw en het onderhoud van kraakbeen, het stevige weefsel dat de gewrichten bedekt.

Glucosamine speelt een rol bij het behouden van de structuur en elasticiteit van kraakbeen. Het wordt beschouwd als een bouwsteen voor de gewrichten.

Glucosamine-supplementen worden vaak gebruikt door mensen met osteoartritis, een degeneratieve aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten geleidelijk verslechtert.


L-Glutamine

Glutamine is het aminozuur voor herstel en opbouw van de spieren. Direct na een training heeft het lichaam een vergrootte behoefte aan aminozuren om de spieren te herstellen en om nieuwe spiervezels aan te maken.

Naast de essentiële aminozuren heeft het menselijk lichaam nog meer aminozuren nodig voor de opbouw van spierweefsels. Met behulp van Glutamine kan het lichaam exact die aminozuren aanmaken waar het op dat moment behoefte aan heeft.

Hoe meer Glutamine aanwezig is hoe beter het lichaam kan inspelen op de vergrootte behoefte na de training en hoe beter het lichaam kan zorgen voor spierherstel en spieropbouw.


Magnesium & Taurine

Magnesium is een mineraal dat een essentiële rol speelt in verschillende lichaamsfuncties. Het is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties, waaronder energieproductie, spier- en zenuwfunctie, eiwitsynthese en regulering van de bloeddruk. 

Het helpt bij het behouden van normale spier- en zenuwfunctie, houdt het hartritme stabiel, ondersteunt een gezond immuunsysteem en houdt botten sterk.

Een tekort aan magnesium kan leiden tot symptomen zoals spierkrampen, zwakte, vermoeidheid en onregelmatige hartslag. Ernstige tekorten zijn relatief zeldzaam, maar kunnen voorkomen bij bepaalde medische aandoeningen of door onvoldoende inname.

Voldoende inname van magnesium wordt geassocieerd met voordelen zoals een verminderd risico op type 2 diabetes, verbeterde bot-gezondheid en mogelijk verlichting van migraine.

Magnesiumsupplementen kunnen interageren met bepaalde medicijnen. Het is verstandig om een zorgverlener te raadplegen voordat je magnesiumsupplementen inneemt, vooral als je medicijnen gebruikt.


Multi Sport support

Uitgebalanceerd multipreparaat met ruime dosering van essentiële vitaminen en mineralen. Met onder andere vitamine B5 en foliumzuur die helpen bij vermoeidheid en B6 en B12 die bijdragen aan hersen- en zenuwfuncties. Complete formule aan goed opneembare vitaminen en mineralen. Met toegevoegde kruiden waaronder een groente en fruitcomplex extract (100:1).

Multivitaminen zijn ontworpen om een breed scala aan essentiële voedingsstoffen te leveren die vaak in een uitgebalanceerd dieet voorkomen, inclusief vitamines, mineralen en soms ook andere nuttige stoffen zoals antioxidanten.

Multivitaminen zijn bedoeld als aanvulling op een gezond dieet en mogen niet worden beschouwd als vervanging voor het eten van voedzaam voedsel.

Iedereen heeft unieke voedingsbehoeften op basis van leeftijd, geslacht, gezondheidstoestand en levensstijl. Daarom is het belangrijk om multivitaminen te kiezen die passen bij jouw behoeften.

Multivitaminen kunnen nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om bepaalde voedingsstoffen uit hun voedingsprogramma te halen, zoals mensen met een speciaal dieet, zwangere vrouwen of ouderen. Ze kunnen ook handig zijn als een "veiligheidsnet" om mogelijke tekorten te voorkomen.


Omega 3 Pure Clean (1000 mg)

Omega-3 is een type vetzuur dat essentieel is voor verschillende functies in het lichaam. Hier is wat informatie erover:

EPA en DHA worden voornamelijk aangetroffen in vette vis zoals zalm, makreel en sardines. ALA komt voor in plantaardige bronnen zoals lijnzaad, chiazaad, walnoten en koolzaadolie.

Gezondheidsvoordelen: Omega-3 vetzuren hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Ze worden in verband gebracht met verbeterde hartgezondheid, het verminderen van ontstekingen, het ondersteunen van de hersengezondheid en mogelijk het verlagen van het risico op chronische ziekten.

Hartgezondheid: Omega-3's kunnen helpen om de triglycerideniveaus te verlagen, de bloeddruk te verminderen en de vorming van bloedstolsels te voorkomen, wat samen bijdraagt aan een betere hartgezondheid.

Hersengezondheid: Vooral DHA is cruciaal voor de ontwikkeling en functie van de hersenen. Omega-3's worden in verband gebracht met verbeterde cognitieve functie en kunnen het risico op cognitieve achteruitgang verminderen.

Ontsteking: Omega-3's hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van chronische ontstekingen, die geassocieerd worden met verschillende ziekten.

Omega-3 vetzuren zijn een waardevol onderdeel van een gezond dieet en bieden een reeks mogelijke voordelen voor hart, hersenen en algehele gezondheid.


Probiotica

Vegetarische maagzuur resistente capsules met een mix van geselecteerde bacteriestammen. 

Probiotica zijn levende micro-organismen, meestal bacteriën, die gunstige effecten kunnen hebben op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen. 

Probiotica spelen een rol in het behouden van een gezonde balans van bacteriën in de darmen. Ze worden vaak "goede" bacteriën genoemd en kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het handhaven van een gezonde darmflora.

Probiotica worden vaak aangetroffen in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir, zuurkool, kimchi en gefermenteerde sojaproducten.

Probiotica kunnen helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen zoals prikkelbare darmsyndroom (IBS), diarree, obstipatie en opgeblazen gevoel. Ze kunnen ook nuttig zijn bij het verminderen van symptomen van lactose-intolerantie en het versterken van het immuunsysteem.


Psyllium vezels

Psylliumvezels zijn een type oplosbare vezels afkomstig van de zaden van de Plantago ovata-plant.

Psylliumvezels staan bekend om hun vermogen om water op te nemen en een gel-achtige substantie te vormen. Dit kan helpen de ontlasting zachter te maken en de stoelgang te vergemakkelijken, wat nuttig kan zijn bij constipatie.

Psylliumvezels kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en darmfunctie. Ze kunnen bijdragen aan het verminderen van diarree door overtollig water in de darmen te absorberen.

Psylliumvezels kunnen ook een positief effect hebben op het cholesterolgehalte. Ze kunnen helpen het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) te verlagen, wat gunstig is voor de hartgezondheid.

Het gebruik van psylliumvezels kan helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd, vooral bij mensen met diabetes type 2.

Omdat psylliumvezels een gevoel van verzadiging kunnen geven, kunnen ze nuttig zijn bij gewichtsbeheersing door de eetlust te verminderen.

Bij het innemen van psylliumvezels is het essentieel om voldoende water te drinken. Dit helpt voorkomen dat de vezels in de darmen uitzetten en de spijsvertering vertragen.

Psylliumvezels kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een gezond dieet, vooral voor mensen die moeite hebben met regelmatige stoelgang of die hun cholesterol- en bloedsuikerspiegel willen beheersen. Raadpleeg echter altijd een zorgverlener voordat je nieuwe supplementen aan je routine toevoegt.


Vitamine B12 zuigtablet

Krachtige dosering biologisch actief vitamine B12. Vitamine B12 helpt bij vermoeidheid en is goed voor geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand.
De Vitamine B12 is afkomstig uit de goed opneembare verbinding Methylcobalamine.

Vitamine B12 is betrokken bij de aanmaak van rode bloedcellen, het functioneren van het zenuwstelsel en het metabolisme van eiwitten en vetten.

Natuurlijke bronnen van vitamine B12 zijn voornamelijk dierlijke producten zoals vlees, vis, zuivelproducten en eieren. Mensen die strikt plantaardig eten, zoals veganisten, lopen een hoger risico op een tekort aan vitamine B12.

Vitamine B12 wordt geabsorbeerd in de dunne darm, maar dit proces vereist de aanwezigheid van intrinsieke factor, een eiwit dat wordt geproduceerd in de maag. Sommige mensen hebben een verminderde aanmaak van intrinsieke factor, wat kan leiden tot een verminderde opname van B12.

Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot bloedarmoede, vermoeidheid, neurologische symptomen zoals tintelingen en geheugenproblemen, en andere gezondheidsproblemen.

Vitamine B12 is van vitaal belang voor de gezondheid, vooral voor het zenuwstelsel en de bloedvorming. Zorg ervoor dat je voldoende vitamine B12 binnenkrijgt via voeding of supplementen, afhankelijk van jouw voedingspatroon en behoeften.


Vitamine D3

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine en speelt een belangrijke rol in het lichaam voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam.

Vitamine D speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren. De belangrijkste bron van vitamine D is het zonlicht. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt.

Vitamine D3 is essentieel voor het behoud van gezonde botten en tanden, omdat het helpt bij de opname van calcium en fosfor. Het speelt ook een rol in het immuunsysteem, spierfunctie, ontstekingsregulatie en andere lichaamsfuncties.

Een tekort aan vitamine D3 kan leiden tot zwakke botten (osteoporose of rachitis bij kinderen), verminderde immuunfunctie en een verhoogd risico op verschillende gezondheidsproblemen.

Mensen die weinig buiten komen, mensen met een donkere huidskleur, oudere volwassenen en mensen met bepaalde medische aandoeningen lopen een hoger risico op vitamine D3-tekort.

Vitamine D3 is van vitaal belang voor veel aspecten van de gezondheid. Zorg ervoor dat je voldoende vitamine D3 binnenkrijgt via blootstelling aan zonlicht, voeding en, indien nodig, supplementen. 


Vitamine C

Hoge kwaliteit vitamine C die geschikt is voor mensen die het gewone zure vitamine C (ascorbinezuur) niet verdragen. Vitamine C - poeder is neutraal van smaak en kan gemakkelijk aan een drank of shake worden toegevoegd. Dit product is ideaal voor mensen die moeite hebben met het slikken van tabletten.

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die essentieel is voor verschillende lichaamsfuncties.

Vitamine C staat bekend om zijn krachtige antioxidante eigenschappen. Het helpt cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen, wat kan bijdragen aan veroudering en bepaalde ziekten.

Vitamine C speelt een rol in het immuunsysteem en kan helpen bij het verbeteren van de weerstand tegen ziekten en infecties.

Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen, een eiwit dat helpt bij het behoud van gezonde huid, botten, tanden en bloedvaten.

Vanwege zijn rol bij collageen-vorming speelt vitamine C ook een rol bij wondgenezing.

Vitamine C kan de opname van non-heemijzer (plantaardig ijzer) uit voedsel bevorderen, wat vooral belangrijk kan zijn voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen.

Vitamine C komt voor in veel voedingsmiddelen, waaronder citrusvruchten (sinaasappels, citroenen), bessen, kiwi's, paprika's, broccoli en meer.

Ze kunnen nuttig zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt, vooral als je dieet beperkt is in vitamine C-rijke voedingsmiddelen. (ketose)

Vitamine C is belangrijk voor verschillende aspecten van de gezondheid en heeft veel gunstige eigenschappen. Zorg ervoor dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt via een uitgebalanceerd dieet en, indien nodig, supplementen.


Whey Protein - 24/7 Formula Sport 1000 gram

Clean Whey zonder toevoegingen & in de smaak Vanille.

Een traktatie om te nemen
Een shake in de sportschool wordt vaak als erg lekker ervaren. Nadeel is dat deze shakes minder eiwitten en meer vet en koolhydraten bevatten. Wij hebben nu een shake gemaakt dat dezelfde lekkere volle smaak geeft, maar wel een hoog eiwitpercentage bevat. Dit door toevoeging van 20% Isolaat eiwit.

Dit product bevat een 100% natuurlijk aminozuurprofiel. Dus geen toevoegingen van goedkope aminozuren waar je lichaam niets mee kan.
De eiwitten in dit product zijn volledig natuurlijk waardoor ze goed worden opgenomen door het lichaam en de ideale bron zijn voor herstel en opbouw van de spieren.

Schoepenweg 51C, 8243PX Lelystad, info@ptmonique.nl