Studio PTmonique Personal Training & ZeNN studio

Personal Hormonal programma 

Hormonen, stress, afvallen....

Personal Hormonal Programma

Dit programma is onmisbaar voor iedereen die bezig is met een gezond voedingspatroon, wil afvallen, stress ervaart, of last heeft van zijn of haar hormonale huishouding.

Of je nu wilt afvallen, een strakker lijf wenst, er beter uit wilt zien, je gezonder, fitter en vitaler wilt voelen, alles valt en staat met het in balans brengen en houden van de diverse hormonen én het op peil houden van je stofwisseling.

Voeding, vitaminen en mineralen, slaap, training en (werk) stress bepalen de balans in onze hormonen, hoe we ons voelen en hoe we eruitzien!

Hormonal balance can save your life

Hormonal balance can save your life

Helaas constateren we dat onze samenleving dikker en ongezonder is dan ooit. Ondanks de opkomst van de vele diëten, light-producten en begeleiding van diëtisten en voedingsgoeroes neemt het lichaamsgewicht en de lichaamssamenstelling drastische vormen aan.

Circa 80% van de Amerikanen is te zwaar en Nederlanders volgen op de voet. 40 jaar geleden was dit bijna de helft.

Verkeerde keuzes in voeding, medicijnen, anticonceptie, slaaptekort en hoge werkdruk zijn enkele oorzaken van een hormonale disbalans.

Stress is een van de grootste boosdoeners!

Hormonale Balans

HORMONALE BALANS

Onze stofwisseling, eetlust, fysieke kracht, de omvang van de spieren alsmede hoeveel- en waar we vet opslaan, ons lichaamsgewicht en hoe we ons voelen wordt gereguleerd door onze hormonen.

Tot voor kort dacht men dat voornamelijk insuline verantwoordelijk was voor vetopslag, maar uit recent onderzoek is gebleken dat ook het groeihormoon, schildklierhormoon, stresshormoon, testosteron en oestrogeen een grote rol spelen m.b.t. het lichaamsgewicht en de lichaamssamenstelling.

Of je nu wilt afvallen, een strakker lijf wenst, er beter uit wilt zien, je gezonder, fitter en vitaler wilt voelen, alles valt en staat met het in balans brengen en houden van de diverse hormonen en het op peil houden van je stofwisseling.
Voeding, vitaminen en mineralen, slaap, training en stress bepalen de balans in onze hormonen, hoe we ons voelen en hoe we eruitzien!

Diëten

DIËTEN

Diëten met een (zeer) geringe calorie inname, zorgen voor een verlaging van de stofwisseling en betekent dat we in rust minder calorieën verbranden, wat een negatief effect heeft op het afslanken.

Spiermassa verdwijnt en het lichaam zal vet opslaan om te overleven. Je verliest misschien wel lichaamsgewicht maar het heeft een negatief effect op een gezonde verhouding tussen spiermassa en vetmassa, waardoor je er minder goed uit gaat zien.

Tijdens een dieet krijg je vaak te weinig essentiële voedingstoffen binnen wat weer een negatief effect heeft op je hormonale balans, je gemoedstoestand en het afslankproces.

98% van de mensen die afvalt m.b.v. een dieet is binnen 5 jaar terug op- of zelfs boven, hun oorspronkelijke gewicht.

Voedingstoffen

VOEDINGSTOFFEN

Er zijn verschillende voedingstoffen nodig voor al onze levensprocessen, o.a.; eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen, vezels en water.

Vitamines en mineralen halen we nog maar voor een deel uit onze voeding en zijn onmisbaar voor een gezond lichaam. Een tekort kan leiden tot allerlei kwalen en ziektes. Supplementeren is in deze tijd van belang.


Vitamines en mineralen halen we nog maar voor een deel uit onze voeding en zijn onmisbaar voor een gezond lichaam. Een tekort kan leiden tot allerlei kwalen en ziektes. Supplementeren is in deze tijd van belang.

Een ongezonde manier van voeden leidt tot allerlei essentiële voedingstekorten met alle ongemakken van dien.
Bijvoorbeeld:


o Vetopslag rond heupen en billen
o Vetopslag op de buik
o Moeite hebben met afvallen
o Slechte verhouding tussen spiermassa en vetmassa
o Vetopslag rond de organen
o Stemmingswisselingen 
o Laag energieniveau
o Weinig concentratie
o Opgeblazen buik
o Moeilijke stoelgang, last van darmen 
o PMS-klachten
o Auto-immuunziekten
o Hoofdpijn/migraine
o Eczeem
o Allergie
o Duizeligheid
o Verminderd "goed" cholesterol 
o Gewrichtsproblemen
o Verhoogde bloeddruk
o Slaap ritme/slaap stoornissen 
o Verjongingshormoon
o Vermoeidheid
o Stressniveau
o Vitaliteit
o Burn-out


Alles valt en staat met de balans tussen onze hormonen.

Voeding

Voeding

Door je voeding aan te passen volgens het PHP-programma i.c.m. de essentiële benodigde vitamine en mineralen en gericht te trainen zorg je ervoor dat jouw hormonen weer in balans komen.

Afhankelijk van jouw wens en doelstelling zal je makkelijker afvallen of aankomen met name ook op de moeilijke, vaak gewenste plaatsen zoals billen, heupen en buik.

Kortom je gaat er niet alleen beter uitzien, je gaat je ook beter voelen!

Volg nu ons PHP progamma 

Waaruit bestaat het PHP programma €149,-

  • 1-op-1 intake in de studio 
  • Informatie omtrent voeding, afvallen, stress en je hormonen 
  • Uitleg omtrent de basisprincipes van het programma
  • Wat je eet - productkeuzes overzicht
  • Wanneer je eet - dagprogramma indeling
  • Hoeveel je eet - dit verschilt per persoon
  • Maaltijden weekplan
  • Overzicht van PHP Foodies fase 2 + fase 3
Hormonal balance can save your life
Woonhavenpad, 8245AC Lelystad, info@ptmonique.nl