Studio PTmonique Personal Training & ZeNN studio

Recensie Albert Jochems Januari 2022

Toen ik in de zomer van 2020 het plan opgevat had om serieus te gaan auto racen en proberen mij voor te bereiden om in elk geval één seizoen serieus in de GT4 klasse te gaan racen, had ik nog geen flauw idee wat mij te wachten stond. Wat ik wel wist was dat het hard werken zou worden: beter leren rijden, afvallen, fitter worden, sterker worden.

In de zoektocht naar hulp bij die laatste 3 punten kwam ik onder meer bij PT Monique terecht. En gelijk bij het eerste kennismakingsgesprek dacht ik: dit gaat werken! Het was mij gelijk duidelijk dat Monique naar meer kijkt dan trainen en voeding. Wie ben je, wat wil je bereiken, hoe kan jij dat met jouw eigenschappen het beste bereiken. Ik had er het volste vertrouwen in dat ik hier verder zou gaan komen met mijn ambities.

We zijn gelijk aan de slag gegaan... er was héél veel werk aan de winkel! Begonnen met 2x per week stap voor stap aan basisconditie en core stabiliteit te werken. En tegelijk kreeg ik waardevolle lessen 'etiket lezen', waarbij ik vooral ontdekte hoeveel suiker er in allerlei producten zit. Aanpassingen in mijn voedingspatroon waren simpel, en ook thuis was het relatief makkelijk om een aantal belangrijke dingen te wijzigen. Het werd al snel een sport om díe producten te vinden die het beste pasten én lekker waren.

Met het trainen verbeterde gestaag mijn kracht en conditie en met het aangepaste eetpatroon ging het gewicht ook al snel met constante stappen omlaag. Het resultaat was in November tijdens mijn eerste serieuze race training al merkbaar: ik kon een complete sessie rijden zonder volledig kapot uit de auto te stappen én ik kon eindelijk voldoende remkracht ontwikkelen zonder na twee rondjes kramp in m'n kuiten te krijgen.

Naast het verlies van gewicht merkte ik ook nog iets anders aan mijn lichaam: mijn bloedsuikerspiegel is veel lager/gezonder/constanter dan hiervoor. Ik zat al een paar jaar half tegen diabetes aan (voor de kenners: altijd rond de 6,5 - 7,5 mmol/l nuchter). Nu, sinds begin 2021, meet ik nog regelmatig eens en ligt het altijd zo rond de 5,0-5,5. Ik heb dus feitelijk diabetes voorkomen. Ik wist niet dat dit mogelijk was, alhoewel het wel logisch is als je nagaat dat ik maar een fractie van de hoeveelheid suiker tot me neem en vooral koolhydraten uit groente eet.

De continue motiverende coaching van Monique, de vaste afspraak in de agenda en de tastbare resultaten waren een sterke stimulans om door te blijven gaan. Zelfs dwars door alle Corona-quarantaine perikelen heen. Zoom sessie bleken verbazingwekkend goed te werken, en zelfs de buiten sessies in de kou waren goed te doen. Ook de enorme variatie in activiteiten... Toen het weer wat beter werd, het zonnetje verscheen en de temperatuur hoger werd, lag er ineens een SUP in het water... "dat gaan we vandaag doen" was de boodschap. En ik heb het gedaan, en ervan genoten.

Ondertussen, zomer 2021, was mijn vrouw ook gaan trainen bij Monique, en besmet met hetzelfde enthousiasme. We hebben toen ook besloten om een tijdje PowerSlim te gaan doen. Dat is op zich een verhaal en recensie waard. De korte versie voor mij: ik had nooit gedacht dat je zo makkelijk, zo radicaal je metabolisme kon veranderen. Het voor korte tijd leven op een extreem lage hoeveelheid koolhydraten gaf een helderheid, andere vorm van energie en verlaging van vetgehalte die ik niet voor mogelijk had gehouden. Ik heb het maar kort gedaan, maar was blij met de resultaten.

Iets meer dan een jaar na de start bij Monique kon ik concluderen dat ik enorme resultaten had bereikt: 27kg afgevallen, voor mijn gevoel 10x zo sterk geworden, veel betere spiercontrole (belangrijk bij racen) en door de verschillende yoga trainingen het vermogen om mij tijdens een pitstop in korte tijd volledig tot rust te laten komen.

Daarnaast, en dit is voor mij een enorme overwinning, ik durf naar mijzelf te kijken op foto's, zie mijzelf af en toe uitbundig lachen en begin van steeds meer dingen om mij heen te genieten.

Mensen in mijn omgeving hebben het over Albert 2.0 ...

De motivatie is ondertussen enorm om op dit pad door te gaan. Ik heb al tegen veel mensen gezegd: als het niks gaat worden met racen, dan heb ik in elk geval mijn gezondheid terug gewonnen!

Ik vind het moeilijk om volledig in woorden te vangen wat Monique voor mij betekent heeft. Het is de combinatie van vakkennis op gebied van training, voeding en yoga met een talent voor het 'zien' van een persoon en dat voortdurend als basis voor elke training en advies te nemen. Is er veel spanning, dan werken we aan ontspanning. Is er veel energie, dan gaan we keihard aan het werkt. Lukt iets niet, dan zoeken we uit waar het door komt. En lukt iets bijna niet? Dan zorgt haar tomeloze enthousiasme en energie er voor dat ik het tóch voor elkaar krijg. En alles met een heldere blik op de lange termijn doelen.

Monique, ik vind het geweldig wat je doet en hoe je het doet! En ik zie uit naar nog lang heel veel meer te bereiken onder jouw begeleiding.

Woonhavenpad, 8245AC Lelystad, info@ptmonique.nl